Черемних Олег Костянтинович

cher

Черемних Олег Костянтинович

доктор наук, профессор, медаль НАН України “За професійні досягнення”, Почесний працівник космічної галузі України, Почесні грамоти Президії НАН України. Заступник директора Інституту космічних досліджень Національної академії наук України та Державного космічного агентства України.

Основні результати наукових досліджень за напрямами: космічні інформаційні технології, математичне моделювання процесів в ближньому космосі.

Брав участь в підготовці і обробці даних вимірювань ряду космічних експериментів. Керівник і відповідальний виконавець грантів  Державного Фонду Фундаментальних Досліджень та Державного комітету України у справах науки і техніки, проектів Цільової програми наукових досліджень НАН України «Фізика плазми і плазмова електроніка: фундаментальні дослідження та застосування» і Цільової комплексної програми НАН України з космічних досліджень.

Представник Національного комітету України в COSPAR (Міжнародний комітет з космічних досліджень), Ініціатор і організатор Британсько-Українсько-Іспанських конференцій з фізики Сонця і космічних досліджень. Керівник і відповідальний виконавець грантів Американського фізичного товариства, урядів Австрії та Швеції, а також грантів Європейського наукового співтовариства FP7 та HORIZON 2020 року, Українського науково-технологічного центру.

Автор 235 наукових робіт, у тому числі 3 монографій, 2 підручників.  Має публікації в журналах “Advances in Space Research”, “The Astrophysical Journal”, “Planetary and Space Science”, “Annales of Geophysicae”, “Astronomy and Astrophysics”, “Solar Physics”, “Physics of Plasmas”, “Ukrainian  Journal of Physics”, “Проблеми керування та інформатики”, “Кінематика і фізика небесних тіл” та інші.

Підготував: докторів наук -1, кандидатів наук -5.

Член Ради з космічних досліджень НАН України та Наукової ради з проблеми «Фізика плазми і плазмова електроніка» НАН України. Учений секретар Цільової комплексної програми НАН України з космічних досліджень. Засновник Української конференції з космічних досліджень.

h-індекс за базою даних Scopus -13, за базою даних Google Scholar Citation –19.

 

Телефон: +38044-5263146